Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/gettext.php on line 66

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/gettext.php on line 66

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/gettext.php on line 66

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/gettext.php on line 66

Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/gettext.php on line 66
Devantiers rejsebeskrivelser » Blog Archive » Tir 8. okt. 2002
› Forside
› Indien
› Kina
› Syd- Øst afrika
› Botswana & Namibia
› Uganda
› Cuba


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590
« Man 7.okt. 2002
Tir 8. okt. 2002

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590
Ons 9.okt. 2002 »
Postet december 18th, 2006, af Birgitte Devantier Print This Post/Page   E-Mail This Post/Page

Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/devantier.nu/public_html/wp-includes/functions.php on line 590

Vi kørte kun kort før vi ankom til det sted, hvorfra vi skulle videre i kanoer. Vi omlastede vores bagage, der inkluderede telte og mad, i det planen var at campere på en lille ø ude i Zambezi-floden, midt i den vilde natur.

To lokale mænd ventede på at føre os ned ad floden, men det indbefattede lige en lille underskrift fra hver enkelt på, at de næste dages eventyr var helt på eget ansvar. Vores kulsorte førere grinede, og trods enkeltes bekymringer for sikkerheden, lagde vi alligevel alle spændte fra land, imens de omkringstående indfødte vinkede farvel.

 

 

Hvad havde vi padlet, ca. 1½ time, da vi passerede et par små øer, og pludselig kunne høre flodhestenes sjove kommunikation med hinanden, en blanding imellem grynt og snork. Lidt overraskede over deres nærhed, trak vi kanoerne op på en sandbanke. “Hop bare ud og bad hvis I har lyst, lige her er det sikkert nok,“ blev vi fortalt. Og vi troede sgu på det. Flodhestene lå i flok og holdt øje med os, som vi med dem. Wauu, det var en noget speciel oplevelse.

“Op, op, op“, advarede den ene fører, og folk spurtede op af vandet. Det var ikke en krokodille, men et par af flodhestene der var kommet for nær. De kan holde vejret i op til 10 minutter når de dykker, og med afstanden imellem os og dem, kunne de i realiteten være dukket op med en af os på ryggen.

En flodhest vejer et par tons, dens kæber kan knuse en krokodille, og den kan på trods af sin vægt bevæge sig med godt 40 km i timen. Men det sagde vores førere ikke noget om, og tilsyneladende var flodhestene på daværende tidspunkt uinteresserede i at forsvare deres territorium - udover de to der altså nysgerrigt var kommet lidt for tæt på. Vi spiste vores frokost på sandbanken, før det atter var op i kanoerne og videre.

 

 

Vi så mange smukke fugle, storke, fiskeørn, og et par gange fik jeg øje på en isfugl der stod stille i luften, lige før den styrtdykkede efter en fisk i vandet. Og hvor der var lerbrinker, fløj de carminrøde biædere ind og ud af deres huller i tusindvis. Et så overvældende syn, at vi automatisk holdt op med at padle, og blot lod os glide forbi med strømmen.

Senere fik vi ikke alene øje på flodheste, men også krokodiller. Vores førere viste hvorledes vi skulle banke pagajen hårdt og fladt ned i vandet, så det larmede mest muligt hvis krokodillerne kom for tæt.

Huuh, Frank fra gruppen fik et chok, havde ikke set en krokodille som fra bredden sprang i vandet lige foran hans kano, og kort efter oplevede Morten og jeg en stor krabat, der passerede som drivtømmer klods op af vores kano. Vi blev så benovede, at vi glemte alt om at slå pagajen i vandet, og i stedet trak den op mens vi gled forbi hinanden. Jeg tror faktisk den var lige så lang som vores kano, dvs. en særdeles velvoksen af slagsen.

I det fjerne så vi vortesvin og gazeller trække op over et højdedrag, samt vandbukke (water-buck) som var let genkendelige med deres hvide ring på numsen. Aberne var der selvfølgelig også, men var allerede blevet en næsten dagligdags foreteelse, at jeg efter bare 14 dages ophold i Afrika, overraskende må konstatere jeg nær havde glemt at beskrive dem.

Vi havde efterhånden padlet i mange timer, da vi i det fjerne hørte lyden af afrikanske trommer, og lyden steg jo nærmere vi kom, indtil vi kunne se en flok lokale der dansede på en lille bakketop nær vandet. Det føltes på en gang uvirkeligt, som at være statister midt i en filmoptagelse om “de vilde” i Afrika, og samtidig var det et medrivende sceneri, der passede så flot ind i dagens eventyrlige oplevelser.

Vi lagde kanoerne til land, og steg ud i mudder til langt op over anklerne. Nåh pyt, vi var på trods af dagens tidligere badetur ikke særlig rene længere. Trommerne stoppede og dansen ophørte, og en hvid kvinde trådte meget overraskende frem imellem de indfødte. “Hvis I har lyst, er I velkomne til at gå med ind til landsbyen, så vil truppen gerne vise jer mere afrikansk dans.” Om vi havde? Der var ikke én der ikke var med på ideen.

Av for pokker hvor jorden brændte, (pga. mine fødder var helt plørede til, havde jeg valgt ikke at tage mine sandaler på). Men ikke nok med det, små torne stak mig også under fødderne. Jeg havde bestemt ikke fodsåler som de indfødte, og drog et lettelsens suk, da vi 10 minutter senere fik øje på landsbyen.

Det viste sig den unge hvide kvinde, som for øvrigt var italiener, arbejdede helt alene i et projekt med oplysning om AIDS og HIV smitte. Hun havde instrueret og dramatiseret de unges dans, og det var fantastisk at opleve hvordan de øvrige landsbybeboere grinede med os over dansene, der var meget beskrivende.

 

    

      

 

Først viste de hvordan pigerne og drengene forberedte sig til fest. Pigerne pyntede sig, drengene begyndte at drikke. Forførelse, og hvad det medførte hvis ikke man beskyttede sig, og til sidst hvorledes den gammeldags heksedoktors midler intet kunne hjælpe. De store “djember” altså trommerne dundrede, og det hele var utrolig eksotisk.

Egentlig var det vores lokale førere, der sidst de var nede af floden, tilfældigt havde set truppen øve deres dans ved flodbredden, og efterfølgende foreslået og spurgt om de ville gentage det. I realiteten prøvede den italienske kvinde at fremskaffe penge, for at tage de unge med på en turné til Italien, for efterfølgende at indsamle endnu flere penge til kampen for oplysning om AIDS - og vi donerede selvfølgelig hver især hvad vi kunne.

Tilbage til kanoerne. Mon dagen kunne bringe flere eventyr. Intet var snart umuligt at forestille sig. Men armene var ved at være tunge. Vi havde padlet omkring 6 -7 timer, og fik tilmed at vide der var endnu en time til øen, hvor vi skulle slå lejr. Vi nærmest smed os i sandet da vi nåede frem. Ih guder hvor var vi udmattede alle sammen, men der var ingen kære mor. “Når teltene er slået op, skal der findes brænde til bål, hvis I vil have mad“. Jo tak.

Der var en lille skov bag os, og da vi havde fået samlet nok brænde, kunne adskillige berette om spor af elefanter i skoven - friske spor vel at mærke. Nogle badede igen, men bestemt ikke Ida, Per, Morten eller jeg. Lysten var helt automatisk gået fløjten, da vi kort forinden endnu engang havde observeret en krokodille.

 

 

Heldigvis savnedes ingen ved aftensmaden, hvor alle samledes omkring lejrbålet. Solen gik ned og tropenattens buldrende mørke sænkede sig over vores lille teltlejr på den lille ø midt i Zambezi. Inde fra teltet i soveposen, kunne jeg høre flodhestene i det fjerne. Lå lidt og tænkte over dagens mange mange oplevelser, før jeg faldt i søvn til frøernes og chikadernes højlydte aftenkoncert.

Tir 8. okt. 2002